HaiRe & NiTa Family Blog

A PLACE TO SHARE DREAMS, WRITING AMBITIONS AND SUCCESSES, AND GET TO KNOW PEOPLE AROUND THE GLOBE.

Blog Widget by LinkWithin

Pencurik Menganas Di Taman Desa Permai...



( ni kunci rumah aku... buat baling kepala pencurik pun sodap)


Punya la desperate penyamun@pencuri@maling nie... dalam minggu ni aje... dah 4 kejadian@cubaan pecah rumah/pagar dekat taman aku... hampeh betul laa...

2 kejadian pagi tadi, tapi dia tak sempat masuk sebab ada orang dekat rumah.

hari isnin tu, siang hari aje dia buat projek... selamba aje...

yang menakutkan tu... dia dah tak takut dengan tuan rumah, siap tanya "Got Money?" ( setelah ditranslate ke bhs london ) dengan tuan rumah... tapi lepas tu dia cabut laa, sebab tuan rumah nak belasah dia. poyo betul laaa...

sebagai langkah keselamatan, aku dah beli lock amour tambahan untuk kunci rumah dan kunci tingkap masterbedroom.... manalah tahu, tgh seronok tengok gusti ada plak org projek tingkap rumah aku.


ikut statistik kecurian, penyamun ni suka masuk ikut tingkat master bedroom, sebab dia senang nak kumpil kunci dekat grill... tak pun dia cabut telingga grill tu... lepas tu senang la nak masuk.

moralnya... tambah kunci grill rumah anda dan buat selak dekat pintu... bukan lah boleh bertahan sgt, tapi boleh melambatkan proses 'pemecahan rumah' berlaku...


pilihan pilihan lain untuk korang ( lawak pagi jumaat aje niee ):

Mengupah beberapa ekor kucing pembunuh ( Killer Cat )


Memanggil Batman yang menyamar sebagai Seekor Anjing...


Berjiran dengan pontianak

Search This Blog

Welcome

Welcome to my Family Blog. Haire Kahfi ( Dad ), Nor Hazianita ( Mommy ) and my loving daughter Nur Syasyadinah and Nur Khaliesyah Illeya.

And I'm Proud of my FAMILY...


jalur gemilang kibar banihassim

Kempen Kibarkan Jalur Gemilang Di Blog sempena Hari Kemerdekaan Malaysia
1 Malaysia, 1 Bendera

Jauhilah Penyakit Dengki dan Iri Hati...
itu adalah tanda anda kena penyakit mental...



Stat


MY LINK WEBSITES



...

This Month Promotion...

Day to go

Daisypath Anniversary Years Ticker Lilypie 5th Birthday Ticker Lilypie Kids Birthday tickers

Kawang Kawang

Bersurah banjar


ShoutMix chat widget

Space Visitors...

My Blog List

Pages