HaiRe & NiTa Family Blog

A PLACE TO SHARE DREAMS, WRITING AMBITIONS AND SUCCESSES, AND GET TO KNOW PEOPLE AROUND THE GLOBE.

Blog Widget by LinkWithin

Kisah Zaman ITM - Yang Pelik dan Menarik...


Dulu masa VC beri amanatnya ada la satu cerita yang menarik untuk ingatan orang melayu dan warga UiTM.

saje nak kenang kenang.... lebih kurang macam ni laa... ini pun baca dekat blog orang then barulah teringat. sumber disini

"Ini fakta yang saya hendak beritahu. Pada tahun 1969 beberapa hari sebelum tercetus peristiwa 13 mei. Pada masa itu sekumpulan pemuda cina daripada DAP menaiki sebuah lori dan berhenti di depan sekumpulan penuntut ITM,perempuan, melayu yang beragama Islam yang sedang menunggu bas di depan ITM Shah Alam dan mereka kencing di depan muka penuntut-penuntut perempuan terbabit.

Itulah gambaran yang saya hendak beritahu kamu betapa kurang ajarnya DAP."


cerita diatas ni dah banyak kali aku dengar, tapi mungkin ada yang belum dengar...

Kalau korang ada pada zaman tu... apa korang nak buat?

kalau aku jadi budak budak perempuan tu... aku pakat gelak ramai ramai...

Apakah rasanya jika anak perempuan anda yang diperlakukan sebegitu...

* Sorilah dua tiga minggu nie... lebih kepada politik pulak...


Search This Blog

Welcome

Welcome to my Family Blog. Haire Kahfi ( Dad ), Nor Hazianita ( Mommy ) and my loving daughter Nur Syasyadinah and Nur Khaliesyah Illeya.

And I'm Proud of my FAMILY...


jalur gemilang kibar banihassim

Kempen Kibarkan Jalur Gemilang Di Blog sempena Hari Kemerdekaan Malaysia
1 Malaysia, 1 Bendera

Jauhilah Penyakit Dengki dan Iri Hati...
itu adalah tanda anda kena penyakit mental...



Stat


MY LINK WEBSITES



...

This Month Promotion...

Day to go

Daisypath Anniversary Years Ticker Lilypie 5th Birthday Ticker Lilypie Kids Birthday tickers

Kawang Kawang

Bersurah banjar


ShoutMix chat widget

Space Visitors...

My Blog List

Pages