HaiRe & NiTa Family Blog

A PLACE TO SHARE DREAMS, WRITING AMBITIONS AND SUCCESSES, AND GET TO KNOW PEOPLE AROUND THE GLOBE.

Blog Widget by LinkWithin

Hari Cabut Gigi yang Meng 'ngeri' kan...





Semalam aku pi cabut gigi dekat Klinik Kesihatan UiTM...

Sakit nya dari hari jumaat dah... berdunyut dunyut tahap maksima... nasib la ada pembunuh sakit... gua bedal laa setiap 4 jam...

tapi tak boleh dibiarkan, takkan nak makan ubat tu aje sepanjang minggu kan... nanti putus plak urat kentut dan rosak medula oblonganta aku dibuatnya... apa lagi pagi semalam terus ke sana...

alang alang dah pi, bawak la syasya sekali... buat tampal gigi berlobang, suka sangat makan coklat dan aiskrim, habis berlobang cammana nak jadi ustazah kalau gigi ronggak laaa...

ini kali kedua bawak syasya tampal, secara amnya, staf kat situ 'tak berapa' mesra dengan budak budak laa... patutnya handle budak budak nie... kena laa gentle sikit, jangan la nak cepat siap aje...

aku dah prepare kan dari segi mental dah budak tu, tapi yg buat tampal tu, main redah aje nak siap... dia ingat budak tu robot ke apa... tak pepasal kena sound kat aku... tapi yg aku sound tu masa first time dtg....

kali kedua nie... dia cuba la gentle sikit... yang si syasya ni pun banyak tanya la plak... 'sakit tak ni?' , ' jangan lama lama tau'... nasib baik la aku berjaya rasuah budak ni... janji nak pergi tesco aje... so takde la dia bising sangat....

lepas syasya aku plak kena sabut gigi... ni doktor lain plak... tapi yg aku bengang nie... doktor ni pun macam nak cepat aje... muka takde la aku dpt tgk... tapi dari cara dia cakap tu... memang tgh tension kot... tengah tengah nak cabut tu dia siap sound nurse dia... 'siapa plak telefon tu ... memekak aje...'

aku dari relaks... dah jadi tension plak... masa nak cabut tu... aku tak leh cakap la kan... sebab mulut bukak... yang boring tu... nurse dan doktor tu cakap, 'relak lembutkan badan, jangan tegang tegang... nanti susah nak cabut...'

macam mana la aku tak keras... spana cabut gigi tu dia pegi tekan kat mulut aku... sakit siot...
last last, pecah plak gigi aku... arghh... terpaksa pakai spanar no 13 plak sebab nak tarik akar dia.... lagi sekali aku tegang... aku nak sound dah tak boleh nie....

dengan kuasa kuda dan spanar no 13, akhirnya dpt la kluar semua sekali gigi...

perghhh tak rasa apa apa pun... relak aje.... yg ngeri cuma masa injek bius tu aje....

last last... gua dah pening... tak jadi la pegi tesco... belikan syasya buku aje... lepas tu balik rumah tidor laa...

moralnya disini... cabut gigi ni tak sakit... cuma leceh dan ngeri aje... dan... patutnya doktor gigi ni lebih mesra untuk menenangkan pesakit la... jangan la macam nak cepat siap aje... ada dpt komisen ke kalau dpt banyak pesakit?... imej kena jaga la... biarlah lambat tapi pesakit puas hati...

adios amigos








Search This Blog

Welcome

Welcome to my Family Blog. Haire Kahfi ( Dad ), Nor Hazianita ( Mommy ) and my loving daughter Nur Syasyadinah and Nur Khaliesyah Illeya.

And I'm Proud of my FAMILY...


jalur gemilang kibar banihassim

Kempen Kibarkan Jalur Gemilang Di Blog sempena Hari Kemerdekaan Malaysia
1 Malaysia, 1 Bendera

Jauhilah Penyakit Dengki dan Iri Hati...
itu adalah tanda anda kena penyakit mental...



Stat


MY LINK WEBSITES



...

This Month Promotion...

Day to go

Daisypath Anniversary Years Ticker Lilypie 5th Birthday Ticker Lilypie Kids Birthday tickers

Kawang Kawang

Bersurah banjar


ShoutMix chat widget

Space Visitors...

My Blog List

Pages